«Я буду говорити з Папою про його візит в Україну», - Петро Порошенко напередодні візиту до Святішого Отця

Сьогодні вранці після молитви в соборі Святої Софії в Римі Президент України Петро Порошенко зустрівся з українською громадою. Глава держави розповів співвітчизникам за кордоном про ситуацію в Україні, зусилля українського уряду в міжнародній політиці та про мету свого візиту в Італійську республіку та Апостольську Столицю.

У своєму зверненні до української громади Президент наголосив, що саме позиція українців за кордоном допомогла консолідувати європейські держави у протистоянні російській агресії на Сході України, адже «безпека України – це безпека всієї Європи», - додав він. Коментуючи мету свого візиту до Італії, Президент зазначив, що позиція Італії як однієї з лідерів країн ЄС є надзвичайно важливою у протистоянні агресії Росії та відновленні миру і територіальної цілісності в Україні. Додамо, що одразу після зустрічі з громадою Петро Порошенко поїхав на зустріч з Президентом Італійської Республіки Серджіо Матарелла, запланована також зустріч з Прем’єр-міністром Маттео Ренці.

Окрім цього, Глава держави повідомив українську громаду, що в рамках його візиту було підписано договір з італійським урядом про визнання українських водійських прав в Італії. «Це стане реальним кроком до євроінтеграції та покращенням статусу українців в італійському суспільстві», - наголосив Президент.

Відповідаючи на запитання про його аудієнцію у Папи Римського Франциска, Петро Порошенко сказав, що він вручить Папі запрошення відвідати Україну та говоритиме з ним про постать митрополита Андрея Шептицького. «Я буду також говорити з Папою Франциском про його особисті дипломатичні можливості та ватиканської дипломатії загалом», - додав він.

Додамо, що  візит Глави української держави Петра Порошенка до Республіки Італія та Апостольського Престолу розпочався з молитви в соборі Святої Софії в Римі та зустрічі з українською громадою на території храму. Завтра Президент зустрінеться з Святішим Отцем Франциском.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

«Я буду говорити з Папою про його візит в Україну», - Петро Порошенко напередодні візиту до Святішого Отця https://buchacheparchy.org.ua/ Super User