Шлях віри з Авраамом

Важлива подія відбулася у м. Бучач 3-5 листопада. Приїхали люди з усіх куточків України щоб разом із спільнотою Святого Миколая та проповідниками з Італії пройти шлях віри Авраама від покликання до сповнення Божих обітниць.

Курс реколекцій «Авраам» відбувся у Прокатедральному соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці за сприяння адміністратора собору – декана Бучацького та духівника Спільноти Святого Миколая о. Зеновія Войтюка та з благословення Преосвященного владики Кир Дмитра Григорака, ЧСВВ. Для проведення реколецій запрошені президент Центру “Керигма” (Centro Kerigma) Карлос Матіас де Лара та  Енцо Спеціале.

У вівторок вечором владика Дмитро очолив Архієрейську Літургію, після якої благословив початок реколекцій. Почався похід шляхом віри Авраама. Шляхом, який починається з ініціативи Господа, що кличе нас, Господа, який сам веде через перешкоди і небезпеки.  Господь є той, який не відмовляється від тебе навіть коли ти грішиш і не довіряєш йому, Він перший простягає руку допомоги і заступається за нас перед Фараоном – сильними світу цього.

Це був не просто інформаційний і інтелектуальний курс наук. Сам Ісус надзвичайно гармонійно поєднав моменти навчання і молитви, так що ці дні стали направду часом зростання у вірі для реколектантів. Втім Дух Святий почав діяти з потугою ще задовго до цього часу. Одним із найзначніших свідчень дії Господа є те, що проповідники з Італії приїхали до нас безкоштовно – вони самі знайшли спонсорів для поїздки в Україну. Таким чином участь в реколекціях була абсолютно безкоштовною. Бачимо сповнення слів Ісуса і пророка Ісаї «…вбогим проповідується Добра Новина (Лк 4, 18)». Багато осіб, які не мають коштів, мали можливість перебувати ці дні разом з нами. Дякуємо Богу за ті продукти харчування, які були пожертвувані спільноті Святого Миколая для забезпечення безплатного харчування, особам, які готували їжу і долучилися до організації.

Також дякуємо нашому Господу за відкриті серця бучацьких людей, які взяли на нічліг приїжджих. Гостинність, яку ми досвідчили була направду свідченням великої гостинності Авраама, завдяки якій він, не відавши того, прийняв до себе ангелів Божих (Бут 18, 2-8).

Дякуємо Богу за проповідників – Карлоса і Енсо, які стали чудовим інструментом в руках Святого Духа. Дякуємо Господу за перші реколекції відділу Сеntro Kerigma на Україні, за створення Формаційної Школи Святого Миколая у співпраці з Сеntro Kerigma та за той план, який Дух Святий хоче втілити на нашій батьківщині.

Насамкінець дякуємо Богові за силу, здоров’я, мудрість і провід у організації і проведенні реколекцій і за дію Його в нашій спільноті.

Старший служитель
Тарас Дідух

Більше фото тут

Шлях віри з Авраамом https://buchacheparchy.org.ua/ Super User