Екологічні місії в м. Монастириську

1-2 листопада 2015 р. на парафії Воздвиження Чесного Хреста в м. Монастириськ Бучацької єпархії УГКЦ, на запрошення отця пароха Петра Савіцького та сотрудника о. Володимира Шуляра, відбувалися екологічні місії задля порятунку створіння.

Місії розпочались Святою Літургією, після завершення якої диякон Михайло виголосив екологічну проповідь, у якій звернув увагу всіх присутніх на те, що Церква, як любляча мати по-особливому намагається достукатися до кожного серця своїх духовних дітей та пояснити нам, що гріховні дії та спосіб життя, який ведемо на даний час, несуть смертельну небезпеку для всього створеного світу і особливо для наших ближніх. Господь створив усе добрим для щасливого життя, а вінець його творіння, тобто ми люди, замість того щоб допомагати порати та доглядати, нищимо все. Тому особливу увагу потрібно звернути на формування християнської відповідальності за Богом сотворений світ. Адже все, що є навколо нас, є дарунком від Господа, тому слід про нього піклуватися та раціонально використовувати його скарби.

Екологічні місії в м. Монастириську

Наступного дня диякон Михайло спільно з о. Володимиром Шуляром, на запрошення директора місцевої школи п. Оксани Дзяйло, відвідали школу де диякон розповів про мету та діяльність Бюро УГКЦ з питань екології та про екологічні ініціативи, наголосивши на тому, що саме від молоді залежить яким буде обличчя нашої планети у майбутньому. Також екореферент продемонстрував «валізку енергоефективності», а усі присутні отримали флаєра про шкоду підпалів сухої трави та пам’ятки доброго християнина.

Екологічні місії в м. Монастириську https://buchacheparchy.org.ua/ Super User