Місії у м. Хоростків

Протягом тижня у парафії Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, м. Хоростків Бучацької єпархії УГКЦ відбувалися екологічні місії. На запрошення отців отця пароха Петра Цвяха та сотрудника о. Петра Панасюка науки виголошував екореферент Бучацької єпархії УГКЦ диякон Михайло Деревенчук.

 Свій візит референт розпочав у неділю з храму Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці, де разом з о. Петром Цвяхом, настоятелем храму, та о. Петром Панасюком відслужив Святу Літургію. По завершенні Служби Божої отець виголосив екологічну проповідь, у якій звернув увагу всіх присутніх на те, що Церква по-особливому намагається достукатися до кожного людського серця і пояснити людині, що її гріховні дії та спосіб життя несуть смертельну небезпеку для всього створеного світу і особливо для неї самої та її ближніх. Бог створив світ для щасливого життя, а людина нищить його. Тому свою увагу потрібно звернути на формування у нашій українській свідомості екологічних цінностей та пріоритетів, щоб кожен міг виявити свою любов до країни. «Формуючи у собі християнську відповідальність за Богом сотворений світ, – зауважив екореферент, – ми також проявляємо любов та турботу як до своїх дітей, так і до нашої Батьківщини».

Продовження екологічних місій відбулося у вівторок диякон Михайло спільно з о. Петром Панасюком, який люб’язно супроводжував референта по навчальних закладах м. Хоростків де відбулись конференції на яких диякон розповів про мету та діяльність Бюро УГКЦ з питань екології та про екологічні ініціативи наголосивши на тому факті, що саме від молоді залежить яким буде обличчя нашої планети у майбутньому. Також екореферент продемонстрував «валізку енергоефективності», а усі присутні отримали цікаві екологічні подарунки: календарики на 2016 рік та флаєра. Для парафіяльної громади диякон подарував збірку екологічних видань та світло та світлодіодний проектор.

Місії у м. Хоростків https://buchacheparchy.org.ua/ Super User