11-12 жовтня 2015 р. у храмах невеличкого, але мальовничого смт Коропець Бучацької єпархії УГКЦ, а саме: в церкві Святого Отця Миколая де парох – отець-декан Михайло Мохнатий та старовинній дерев’яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці де парохом є о. Степан Чвиль відбулися екологічні місії для порятунку створіння.

Місії розпочиналися у неділю зранку із Божественної Літургії. Всечесні отці, диякон Михайло Деревенчук, який є референтом Бюро з питань екології даної єпархії, та вірні ревно молилися до Бога Творця, щоб стати подібними до Ісуса Христа у ділах милосердя щодо усього створіння. Також під час Літургії, в обох храмах, диякон Михайло, з дозволу та благословення отців парохів, звернувся до вірних з проповіддю на екологічну тематику. У своєму звернені до присутніх референт особливу увагу звернув на питання екологічного гріха та пригадав про значення милосердя для християнина в контексті відповідальності за дарований Богом світ.

Наступного дня місії продовжились у Коропецькій школі Молебнем до Пресвятої Богородиці, після якого референт спільно з о. Михайлом Мохнатим провели відкритий урок для старшокласників на екологічну тематику. Також було проведено ряд зустрічей із вихованцями Коропецького обласного ліцею-інтернату з ПВФП та студентами Коропецького професійно-технічного училища № 34. На прикладі книги Буття – сотворення світу та людини, диякон Михайло звернув увагу на відповідальність людини за дарований їй світ та дотримання Заповідей даних Богом.

Також парафіям Святого Отця Миколая, Успіння Пресвятої Богородиці та навчальним закладам смт Коропець було подаровано комплекти видань Бюро УГКЦ з питань екології для більш детальнішого ознайомлення з діяльністю Церкви у сфері екології.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Місії для порятунку створіння відбулися в селищі Коропець https://buchacheparchy.org.ua/ Super User