Світлий Празник Покрови Пресвятої Богородиці в Гусятині

День великого свята Покрови Пресвятої Богородиці є особливим для мешканців смт. Гусятина тому, що це храмовий празник, день створення УПА, день українського козацтва та день захисника України.

Цього року, для парафіян і гостей міста, свято Покрови набирало особливого сакраментального змісту бо парафію відвідав Преосвященний Владика Дмитро (Григорак), ЧСВВ - Правлячий Архієрей Бучацької Єпархії, який об’єднав все місто Гусятин, всі парафії та всі конфесії у молитві за Україну.

З Волі Божої Владика у співлужінні священиків очолив міжконфесійну Панахиду за упокій всіх тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України та виголосив проповідь, а о 12:00 розпочалася Архієрейська Божественна Літургія у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, яка закінчилася вітальним словом Владики, Водосвяттям та Архієрейським Благословенням.

Парафіяни та гості свята подякували Владиці за те, що у такі важкі часи підтримав їх своєю Батьківською турботою. Натомість Єпископ запевнив, що завжди молиться за всіх і буде частим гостем міста.

Повідомив о. Петро Гудима

Світлий Празник Покрови Пресвятої Богородиці в Гусятині https://buchacheparchy.org.ua/ Super User