«Ми до глибини душі вражені. Сказати, що це було дуже гарно – це не сказати нічого. Це дійсно була зустріч з посланцем Божим, що ми до кінця не можемо усвідомити…» з такими словами і сльозами на очах люди роз`їжджалися з відпустового місця Савелівка Бучацької Єпархії 26 вересня. В цей день на цьому святому місці проводила реколекції, а також молитви на зцілення сестра Лідія…

Сестра Лідія (Ліджі Паяпілі) походить із Індії. В Монастирі святого Йосифа де Сен-Марк у селі Павшино, який розташований за 5 кілометрів від Мукачевого вона вже 10 років. Сестра Лідія є настоятелькою монастиря та директором будинку престарілих. Там мешкають сестри, які опікуються престарілими людьми, дітьми, молоддю. У монастирі п’ятеро сестер з Індії, четверо з України, одна – зі Словаччини.

В сестрички після важкої хвороби з’явився дар зцілення. Та про це вона сама говорить так: «Я ніколи не акцентую на тому, що я зцілюю. Я просто стою перед Богом і молюся, прошу Господа благословити. Це моя місія».

26 вересня в Савелівку на молитви до сестри Лідії з’їхалося понад 5 тисяч людей. Адже свідчення про зцілення розлетілися по всій Україні. Та в цей день сестра Лідія не тільки читала молитви на зцілення, а й проводила реколекції, релігійні навчання. Найбільше сестра акцентувала увагу на те, в чому причина наших хворіб.  «Часто люди, які приїжджають до мене в Павшино, просять сказати їм, хто їм поробив. На жаль всі ми стараємося завжди в усьому звинуватити когось, тільки не себе. Та в таких випадках я завжди кажу: ви вдома дзеркало маєте? Станьте перед ним і побачите того, хто  причиною всіх ваших бід і хворіб. Це ви самі своїми словами чи вчинками ображаєте господа, обтяжуєте себе гріхами».  Також багато сестра говорила і про подружнє життя.

Після реколекцій сестра підходила до кожного з молитвою на зцілення. Поряд із сестричкою під час молитви із Святою Євхаристією був отець-парох Степан Попроцький. Все це відбувалося із спільною молитвою під легкий музичний супровід і спів сестер, які приїхали разом з монастиря.

По закінченні служилася Служба Божа, яку очолив отець-парох Степан з присутніми на молитві отцями з Монастириського, Коропецького та Івано-Франківського деканатів. Також прибули отці разом з паломниками з усіх куточків Бучацької та Тернопільсько-Зборівської Архиєпархій.

В кінці Служби почався дощ, та нікого він вже не лякав. Адже ним Сам Господь благословляв всіх прочан і їх спільну молитву.

Прес-секретар
відпустового місця Савелівка
Марія Куклін

«…Зустріч з посланцем Божим…» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User