Дводенні екологічні місії пройшли у Підгаєцькому деканаті Бучацької єпархії УГКЦ4-5 жовтня 2015 р. у Бучацькій єпархії УГКЦ, у двох храмах Підгаєцького деканату, а саме: в церквах Всіх Святих українського народу (м. Підгайці) та св. влкмч Юрія (с. Старе Місто) з ініціативи диякона Михайла Деревенчука, референта з питань екології вище згаданої єпархії пройшли екологічні місії для порятунку створіння.

Місії розпочалися Божественною літургією, на якій парох о. Микола Мидляк, спільно з дияконом Михайлом й вірними м. Підгайці та с. Старе Місто підносили свої молитви до Бога Творця, прохаючи Всевишнього очистити серця і душі, щоб стати подібними до Ісуса Христа у ділах милосердя щодо створіння та стати гідними Його наслідниками на Землі.

Також під час літургій, диякон Михайло звернувся до вірних з проповіддю, в якій пояснив важливість дбання про Богом створений світ – природу. У своєму звернені до присутніх референт особливу увагу звернув на питання екологічного гріха та на той факт, що коли ми і надалі будемо залишатися байдужими по відношенні до спільного для нас усіх Дому, яким для нас є Земля, по-хижацьки використовувати Божі дари, то ставимо в небезпеку як наше туземне життя, так і Життя Вічне.

Наступного дня місії продовжились Святою літургією, одразу після якої референт спільно з о. Ігором Комарницьким поспішили до Галицького медичного коледжу на зустріч із студентами. В рамках проведення екомісій екореферент також відвідав й інші навчальні заклади, що є у місті Підгайці: Підгаєцький професійний аграрний ліцей, Підгаєцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів та Підгаєцька гімназія. Диякон Михайло закликав усіх присутніх по-новому переосмислити своє повсякденне ставлення до Богом створеного світу – природи, поглянувши на неї як на нашу спільну Оселю, яку кожен повинен не руйнувати, а турбуватися про неї.

Парафії Всіх Святих українського народу і Підгаєцькій школі було подаровано комплект видань Бюро УГКЦ з питань екології, а всі учасники місій отримали флаєри про шкоду підпалів сухої трави та пам’ятки доброго християнина, в яких пропонується десять кроків, які допоможуть не забути, що Царство Боже починається «вже тут і зараз» у нашій Домівці.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Дводенні екологічні місії пройшли у Підгаєцькому деканаті Бучацької єпархії УГКЦ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User