27-28 вересня 2015 р. у Мельнице-Подільському деканаті Бучацькій єпархії в старовинному храмі святого Архистратига Михаїла, який розташований у центрі прекрасного містечка Мельниця-Подільська було проведено екологічні місії задля порятунку створіння.

Місії розпочалися із Божественої Літургії, на якій парох цієї величної церкви о. Володимир разом з своїми вірними в сугубій єктенії молилися з проханням очистити наші серця, щоб стати подібними до Бога у справах діл Його творіння та стати гідними наслідниками Його Єдинородного Сина. Диякон Михайло Деревенчук, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Бучацькій єпархії, мав змогу з дозволу та благословення отця-пароха звернутися до вірних з проповіддю на екологічну тематику. Диякон Михайло звернув особливу увагу присутніх на питання екологічного гріха, а зокрема, споживацького способу життя, який диктує нам сучасний світ. Таке життя перекреслює та переступає через заповіді, які дав нам Господь, тому гріх проти природи стоїть чи не в перших рядах гріховних вчинків. Адже все те, що є навколо нас, є дарунком від Господа, однак сучасна людина не пам’ятає про це. Саме тому нам християнам, слід піклуватися та раціонально використовувати скарби Божого створіння.

Наступного дня місії продовжились ранковою Святою Літургією, одразу після якої референт разом з о. Богданом Пелехом поспішили до школи на зустріч із учнями 9-11 класів.

Також парафії святого Архистратига Михаїла і Мельнице-Подільській школі було подаровано по комплекту видань Бюро Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ з питань екології, а після Літургій та конференцій всі учасники місій отримали на згадку флаєра про шкоду підпалів та пам’ятки доброго християнина.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

 

В Бучацькій єпархії УГКЦ тривають екологічні місії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User