21 вересня 2015 р. у Бучацькій єпархії на теренах Борщівсько деканату одразу у двох храмах м.  Борщів, а саме у о. Богдана Боднара, пароха церкви Успіння Пресвятої Богородиці та у о. Ярослава Яловіци пароха храму Верховних Апостолів Петра і Павла було проведено Екологічні місії задля порятунку створіння.

Місії розпочались із Божественої літургії, на якій в сугубій ектенії молилися з проханням очистити наші серця, щоб стати подібними до Бога у справах діл Його творіння та стати гідними наслідниками Його Єдинородного Сина. Також підчас літургії диякон Михайло Деревенчук, який є референтом з питань екології у Бучацькій єпархії, мав змогу з дозволу та благословення отців парохів звернутися до вірних з проповіддю на екологічну тематику. У своєму слові до людей референт особливу увагу звернув на питання екологічного гріха, що чинячи гріх людина шкодить собі й у фізичному, й у духовному сенсі, прирікаючи себе на загибель. Гріх проти природи стоїть чи не в перших рядах гріховних вчинків, що є причиною смерті людства. Не правильна поведінка щодо природи та використання її ресурсів робить людину невихованою, аморальною та жорстокою, що проявляється у її словах, поведінці та вчинках. Адже все те, що є навколо нас, є дарунком від Господа, тому слід про нього піклуватися та раціонально використовувати його скарби.

Також на даних парафіях було започатковано екологічні бібліотеки шляхом вручення отцям збірки видань БЮРО Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ з питань екології, а після літургії людям було роздано на згадку флаєра про шкоду підпалів та пам’ятки доброго християнина в яких увазі вірних пропонується десять кроків, які допоможуть змінити нашу Батьківщину.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Екологічні місії у Борщівському деканаті https://buchacheparchy.org.ua/ Super User