Посвята дітей c. Лосяча у ряди Марійської та Вівтарної дружини

Напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці, 20 вересня, діти с. Лосяч, що на Борщівщині, вперше в історії парафії (30 дворів), були посвячені у Марійську й Вівтарну дружину. Четверо хлопчиків і п’ятеро дівчаток у національних строях прийшли до храму, щоб урочисто поручити себе під омофор Діви Марії, отримавши Господнє благословення через о. Василя Германюка, адміністратора парафії Воздвиження Чесного Хреста Господнього, який, разом з молоддю УГКЦ Скали-Подільської, організував дану посвяту.

Для потреб звершення чину знайшлись жертводавці, завдячуючи яким були придбані дельматики вівтарній дружині, а також накидки для Марійської дружини. Опісля відповідних молитов і священнодійств всі діти одягнули ризи й приступили до виконання своїх обов’язків церковного причету.

При кінці урочистості молодь Скали-Подільської привітала молодь с. Лосяч з їхнім духовним святом. Фанок Софія заспівала для всіх присутніх переможну пісню «Надія на краще» Патріаршого музичного конкурсу «Пісня Серця 2015», а на завершення діти виконали гімн Марійської дружини і разом з усіма помолилися до Богородиці за своїх батьків з нагоди Дня батька, святкування якого співпало з днем посвяти.

Посвята дітей c. Лосяча у ряди Марійської та Вівтарної дружини https://buchacheparchy.org.ua/ Super User