п. Домініко Лімонджелло прагне розвинути мережу «солідарності та любові» в Бучацькій Єпархії

Сьогодні, 18 вересня 2015 р. Б. в Катедральному Соборі Верх. Апп. Петра і Павла м. Чортків відбулася прес-конференція із п. Домініком Лімонджелло - директором Карітасу та асоціації «Аввеліно для світу» з м. Аввеліно (Італія).

п. Домініко вже вдруге перебуває із візитом в Україні і є захоплений значними змінами, які відбулися в суспільстві за досить короткий час. Власне п. Домініко має дуже великий досвід в формуванні та розвитку соціального служіння Церкви не тільки в Італії, але і в балканських країнах, які потерпали від війни, що зараз дасть йому змогу краще та ефективніше допомогти зорганізувати в єдине мережу «солідарності та любові» всі волонтерські рухи та починання.

Також п. Доменіко високо оцінив соціальне служіння, яке проводиться в нашій єпархії, а саме будівництва «Дому милосердя» та сиротинця, який вже до кінця цього року почне працювати.

Іншими сюрпризом для п. Доменіка стала ініціатива із приготування наборів «сухих борщів» для захисників вітчизни, в які за словами гостя: «…волонтери окрім борщу ставлять частинку власного серця».

З своєї сторони п. Доменіко пропонує розширити ініціативи та розвинути реабілітаційні центри для воїнів АТО та їхніх сімей. Дані центри мали б опікуватися, як духовним, психологічним так і фізичним здоров’ям всіх тих, хто приймав безпосередню участь в АТО чи то їхніх близьких родичів, біженців, які потребують кваліфікованої допомоги.

Пан Доменіко також вважає, що важливо заохотити і наблизити людей до «солідарності», допомогти їм обрати шлях волонтерства, адже в Європі воно охоплює велику частину суспільства і є одним із елементів формування високоморальної громадськості.

Пан Лімонджелло прагне поділитися своїм 30-и річним досвідом у даній сфері та допомогти розвинути об’єднання всіх волонтерських рухів та ініціатив для кращої та ефективнішої праці.

За час свого перебування в м. Чорткові п. Доменіко провів ряд зустрічей з всіма верствами населення, відвідав різні навчальні, медичні заклади, поспілкувався із представниками влади.

Пана Доменіка в цьому візиті супроводжує виходець із нашої Єпархії о. Роман Кривий, який є капеланом для українців Греко-Католиків в м. Аввеліно та о. Андрій Лемчук – настоятель Катедрального собору та синкел у справах духовенства Бучацької Єпархії УГКЦ.

п. Домініко Лімонджелло прагне розвинути мережу «солідарності та любові» в Бучацькій Єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User