Жителі Скали-Подільської більше дізнались про Андрея Шептицького

28 серпня, у день Успення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії та престольного свята в Скалі-Подільській, відбувся тематичний захід приурочений пам'яті 150-річчя з Дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

Ініціатором заходу був місцевий художник Євген Шпак, який запросив гостей з м.Борщева (подружжя Довгошиїв з творчими друзями) та с.Іванкова (Марта Кузьмич і ансамбль патріотичної пісні "Відлуння"). Розбавити тематичну програму приїхали діти, переможці єпархіального і Патріаршого рівня "Пісні серця 2015" з цілої Бучацької єпархії, яких запросив о.Василь Германюк. Завдяки місцевим керівникам, голові селищної ради, Любомира Черепія та директора Будинку Культури, Наталії Кульчицькій, було знайдено засоби для оформлення пам'яток для виступаючих гостей свята, а також організовано невеличку гостину.

Концерт розпочався з молебня за прославу митрополита Андрея, який очолив запрошений нотар Управління Бучацької єпархії УГКЦ, о. Євген Гаврилишин. Отець у своєму слові, від імені правлячого архієрея Владики Дмитра (Григорака) ЧСВВ, звернувся до організаторів і жителів селища, акцентуючи на великій справі поширення даного дійства поміж людей.

Співзвучність розповідей про славного світоча Церкви, співу народної української музики та сучасної релігійної дитячої пісні дозволило присутнім краще пережити те, що артисти намагалися донести кожному слухачеві.

Насамкінець о.Василь вручив пам'ятні грамоти і дарунки всім, хто творив цю прославу Божу через підняття діянь Андрея Шептицького, підняття української патріотичної та сучасної релігійної пісні.

Більше фото тут

Жителі Скали-Подільської більше дізнались про Андрея Шептицького https://buchacheparchy.org.ua/ Super User