Урочистості з нагоди Дня Незалежності України

24 серпня 2015 р. Б. в день 24-ї річниці Незалежності нашої країни, вірні Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла м. Чорткова на чолі з Єпископом Бучацьким - Дмитром Григораком урочисто відсвяткували це найбільше національне свято.

Святкування розпочалися Архієрейською Божественною Літургією де всі щирою молитвою просили в Бога миру для нашої неньки. Як зазначив Владика Дмитро в часі проповіді: «…наше життя повністю залежить від молитви і якщо ми будемо думати про земні блага, то не зможемо осягнути Царства Небесного. І те, що відбувається на сході нашої країни показує нам те, що ми не є досконалими і потрібно багато працювати над собою та для добра ближніх, щоб настав мир, на який всі чекають. Як говориться в уривку з сьогоднішнього Святого Євангеліє, що ніхто не може осягнути Царства Небесного, це залежить від Бога, лише Він через своє милосердя може нам допомогти в цьому. Тому лише щирою молитвою, постом та вірою ми зможемо випросити в Господа миру для нашої держави».

По завершенню Божественної Літургії Владика Дмитро з духовенством та парафіянами храму процесійно вирушили до пам'ятника Героям Небесної Сотні де відбулася екуменічна панахида за загиблими Героями Майдану та воїнами АТО, як також молебень за мир в Україні.

Прес-служба Катедрального Собору

Урочистості з нагоди Дня Незалежності України https://buchacheparchy.org.ua/ Super User