День народження Державного прапора святкували в м. Чорткові

На площі Героїв Майдану в центрі м. Чорткова зібралося чимало люду для того, щоб віддати належну шану Державному прапору України 23 серпня 2015 р. Б.

Свято розпочалося молитвою за кращу долю України та визволення її від ворогів, яку очолив Преосвященний владика Димитрій (Григорак) – Єпарх Бучацький у співслужінні священиків Бучацької єпархії та о. М. Левковича УПКП.

Звертаючись до присутніх, владика Димитрій підкреслив особливу символіку нашого прапора: «синій колір означає небо, але не тільки те небо, яке ми бачимо над головою, а й небо, до якого прямує кожен із нас. Так само жовтий означає лан пшениці, але саме з того лану ми маємо хліб і з того хліба ми маємо, під час Святої Літургії, Євхаристію - Небесний Хліб – самого Христа, яким причащаємося. Наш прапор поєднує два кольори не тільки земного неба і хліба, але і духовного, який є дуже потрібний кожному із нас».

Після привітальних слів представників влади, під керівництвом Чортківського РБК ім. К. Рубчакової, відбулося урочисте дійство за участю творчих колективів міста, які у своїх піснях та віршах висловлювали любов до України та нашого народу.

Прес-служба Бучацької Єпархії УГКЦ

День народження Державного прапора святкували в м. Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User