Владика Димитрій  (Григорак), єпарх Бучацький очолив Божественну Літургію у співслужінні отців ЧСВВ на свято Преображення Господнього у храмі отців- василіян в м.Чорткові.

У пастирському слові владика Димитрій  звернув увагу вірних на духовні аспекти свята, розважаючи про глибинну  суть Преображення Господнього. Зокрема, владика наголосив на стан серця апостолів, який вони переживали на горі Тавор,  що і  є прообразом раю, куди ми  прямуємо.  Як говорив єпископ: "Aпостоли мусіли, на слово Ісуса, повертатися до підніжжя гори, де їх чекали люди зі своїми проблемами. Так і ми, в теперішній час, маємо розуміти, коли в нашій Державі такий   випробувальний період, теж маємо повертатися до підніжжя людських проблем і потреб, розуміти тих, які є нашими братами і сестрами. Дорога Преображення-це не дорога приємностей, це дорога переміни, це дорога чинення Божої волі і дії Бога в нашому житті. Це свято, в особливий спосіб, теж є святом всіх богопосвячених осіб, які є видимими знаками Божої присутності тут на землі". Владика  привітав монахів, монахинь, священиків з  цим святом, але наголосив, що і кожен християнин теж є запрошений Ісусом йти на гору Тавор, щоб перемінювати своє життя.

Також  єпарх Бучацький зауважив позитивну переміну і духовний зріст василіянської парафіяльної спільноти, подякував  отцям- василіянам за розбудову Василіянського Чину на теренах Бучацької єпархії та заохотив до збільшення  монашої спільноти в м.Чорткові.

Опісля відбулося посвячення води та фруктів.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

"Преображення- це не дорога приємностей, а дорога чинення Божої волі", - владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ на https://buchacheparchy.org.ua/ Super User