31 липня 2015 р.Б. у смт. Мельниця – Подільська з благословення владики Дмитра (Григорака), ЧСВВ за участі місцевих священиків Храму Архистратига Михаїла та о. Богдан Пелех – новопоставленого капелана, відбулося освячення каплиці у місцевому хоспісі. 

Отець Володимир Михайлюк – місцевий парох, віддав каплицю під надійний покров Св. Рівноапостольного Володимира Великого. Також о. Володимир Заболотний – протосинкел Бучацької єпархії УГКЦ передав церковну літературу для користування прихожан каплиці. Через декілька хвилин після освячення розпочалася Божественна Літургія.

«Христос завжди йшов до хворих та немічних, щоб облегшити їхні страждання. Він завжди є джерелом життя. Цією працею Він займається і сьогодні, приходячи до нас через священослужителів, через їхню молитву. Тому висловлюю подяку єпархіальній курії та парвлячому архиєрею Владиці Дмитру (Григораку) за благословення на відкриття каплиці, рівно ж подяка належить всім працівникам хоспісу та директору – Козярові Василю Ільковичу, а також всім жертводавцям, які спричинилися до її відкриття», – зауважив о. Богдан Пелех.

Також, на протязі певного часу, розпочнеться волонтерська праця як парафіян так і молоді місцевої парохії, яка окреслюватиметься у служінні милосердя для осіб, що проживають у хоспісі.

 

Станіслав Б’ялковський

 

Освячення каплиці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User