Підгаєцька дітвора прямує до святості

Святого Духа Дарував, мене від смерті врятував

Цілий тиждень з 27 липня по 1 серпня 2015 р. Б. діти з Підгаєць та навколишніх сіл завдяки сприянню отців церкви Всіх Святих Українського Народу УГКЦ мали змогу подорожувати до святості. «До святості з татком Андреєм» - тема цьогорічного табору Веселі канікули з Богом, у якому взяло близько 150 дітей віком від 5 до 15 років. Учасники табору вчилися бути патріотами, поважати батьків, допомагати рідним та потребуючим, любити інших на прикладі Митрополита Андрея Шептицького, а в цьому їм допомагали невеличкі сценки про життя праведника. Окрім цього, протягом табору отці Микола Мидляк, Теодор Дяків та Ігор Комарницький з братами семінарії ТВДС  ім. Й. Сліпого Михайлом Мидляком і Едуардом Ваврушком зуміли довести дітям важливість прийняття Плодів Святого Духа.

«Цей тиждень промайнув швидко, але діти щасливі і задоволені, бо вони знають, що наступного року будуть Веселі Канікули. Дітки будуть радісно спішити до церкви, до Бога, щоб висловити свою подяку. Веселі канікули це не тільки відпочинок, а й цікаві ігри, гуртки, банси» - ділиться враженнями аніматор Таня Сметана.

Одним із важливим моментом тижня було святкування 150 річниці з Дня народження Андрея Шептицького (29 липня), учасники табору фотографувалися біля пам’ятної дошки про приїзд митрополита в Підгайці, а також провели флешмоб «Андрей Шептицький промовляє до нас», під час якого записували відео-цитати Митрополита.

У день закриття табору діти зустрілись із головою райдержадміністрації п. Аллою Колодницькою, подякували за сприяння табору та передали листи, малюнки, листівки для воїнів АТО, які виготовляли на гуртках. Божественна літургія та сповідь стали кульмінацією святкового завершення табору, на якій були присутні також батьки, рідні, дідусі та бабусі діток.

«За цей тиждень ваші діти навчились багато нового і корисно, але від батьків залежить, чи зуміють діти примножити та зреалізувати отримані знання, мусите розвивати їхнє прагнення правильно і корисно проводити час» - зазначив о. Микола Мидляк.

Закінчився табір невеличким концертом з солодощами та бансами і традиційно спільною фотографією.

Висловлюємо щиру подяку всім спонсорам, які сприяли у проведенні табору та величезне дякую всім аніматорам: Чемерис Оксані, Чупак Діані, Костецькій Оксані, Мидляк Наталі, Фецак Віталію, Масирі Галині, Сніжані Довгулич, Христині Рудій, Чемерису Василю, Кіндзерській Надії, Дембіцькому Віктору, Даньків Христині, Демелько Софії,  Мидляку Михайлу, Яні Романів, Ваврушко Едуарду, Сметані Тетяні, Довганюк Ірині, Шаршонь Мар’яні, за їхні відкриті серця та любов до дітей.

Фото з табору батьки та діти  можуть переглянути за посиланням: https://vk.com/club40302153

PS: Банси - рухливі танці для дітей та молоді є фундаментальним інгредієнтом анімаційних програм катехитичних занять.

Парафія Всіх Святих Українського Народу м. Підгайці

Підгаєцька дітвора прямує до святості https://buchacheparchy.org.ua/ Super User