Владика Дмитро очолив Архієрейську Божественну Літургію на фестивалі лемківської культури „Дзвони Лемківщини”

2 серпня 2015 р. Б. в другий день ХVІ-го всеукраїнського фестивалю лемківської культури „Дзвони Лемківщини”, Владика Дмитро Григорак – Єпарх Бучацький очолив Архієрейську Божественну Літургію в каплиці над урочищем Бичова на Ватряному полі поблизу м. Монастириськ. Правлячому Архієрею співслужили: о. міт. Анатолій Дуда - синкел лемків в Україні, о. д-р Мирон Михайлишин з Кракова, о. Ігор Джиджора – декан Монастириський, о. Володимир Шуляр та інші священнослужителі.

В часі проповіді Владика Дмитро зосередив увагу вірних на сьогоднішньому недільному читанні Святого Євангелія, на значені доброї мети в житті кожного християнина та на великому подвигу лемків, як для збереження суверенітету і цілісності України, так і для збереження їхньої власної культури, традиції та мови.

На фестивалі, а також на Божественній Літургії, були присутні тисячі гостей, як, власне, лемків, так і поціновувачів лемківської культури, серед яких був голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Відтак, в кінці Божественної Літургії о. Анатолій Дуда подякував Преосвященному Владиці Дмитру за Його відвідини фестивалю, за спільну молитву, як також і за те, що із Його ініціативи Лемківський фестиваль напередодні зміг прийняти Блаженнішого Святослава – Отця і Главу нашої Церкви.

На завершення Владика Дмитро уділив всім присутнім архієрейське благословення.

Владика Дмитро очолив Архієрейську Божественну Літургію на фестивалі лемківської культури „Дзвони Лемківщини” https://buchacheparchy.org.ua/ Super User