5 липня 2015 р.Б. при парафії Верх . Апп. Петра і Павла, с. Сільце відбулося Урочисте Святе Причастя.

З благословення отця-пароха Ігоря Комарницького протягом червня, діти віком від 7 до 12 років мали можливість не тільки духовно пізнавати Тайни Віри, але також весело проводити час у забаві. Катехитичні науки та ігри провадив бр. Андрій Шестак – випускник Тернопільської Вищої Духовної Семінарії. «Для того щоб бути з дітьми та молоддю не обов’язково потрібні катехитичні класи та «гори» підручних матеріалів, найперше потрібно бажання та любов до тих, з ким хочеш поділитись живим Христом. Метою даних катехитичних наук не є стільки навчити дітей катехизмової частини, скільки показати їм, що церква є місцем живого Бога і живої віри, що Вона є місцем справжньої радості», – поділився з нами бр. Андрій.

До Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя приступило 6 дітей, проте у катехитичних науках брало участь більше 30 осіб.

Цікавим фактом є також те, що перед прийняттям Найсвятіших Тайн, о. Ігор повторив відречення від злих духів та сповідування вірності Христу із Чину Таїнства Хрещення, яке в малому віці в ім’я дітей говорили їхні хресні батьки.

Завершилося свято невеличким виступом та врученням пам’яток про прийняття Першої сповіді та Причастя.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Для того щоб бути з дітьми та молоддю не обов’язково потрібні катехитичні класи, - бр. Андрій Шестак https://buchacheparchy.org.ua/ Super User