У Бучацькій єпархії сезон екологічних таборів було розпочато з табору в «Ромашка», який знаходиться у урочищі Червоне с. Нирків Товстенського деканату. Цей табір набув екологічного характеру завдяки плідній співпраці директора даного закладу пані Олюхно Любі Петрівній та референта з питань екології Бучацької єпархії диякона Михайла Деревенчука.

Серед найголовніших заслуг даного табору було те, що діти відірвалися від сидіння в різних соц. мережах та були віддані у лоно Богом створеної мальовничої природи. Також на протязі двох тижнів було проведено безліч екскурсій та туристичних поїздок де всі учасники мали нагоду наочно помилуватися та виразити своє захоплення величністю Божого створіння.

Програма табору була насичена різними розвиваючими іграми, спортивними заходами, пісенними конкурсами, конференціями, переглядом відео матеріалів тощо. Тематика конференцій була цікава та повчальна. Зокрема у своїх доповідях диякон Михайло старався за торкнути такі болючі та актуальні на сьогоднішній час теми як: енергозбереження у повсякденному життю (газ, електрика, вода тощо). Під час конференцій було жваве обговорення того, як діти можуть вплинути на дану ситуацію.   Назагал, чимало нового та цікавого почерпнули для себе учасники цього табору.

На завершення екотабору кожен учасник отримав на згадку про прекрасно проведений час календарики з зображенням Папи Венедикта ХVI та закладки з екологічними порадами.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

У Бучацькій єпархії відкрито сезон екологічних таборів! https://buchacheparchy.org.ua/ Super User