7 червня, другий день Зусрічі Владик Східних Католицьких Церков, почався Архиєрейською Божественною Літургією в грекокатолицькому Соборі Св. Климентія в Празі, яку очолив Блаженніший Святослав – Голова і Батько УГКЦ. 

Співслужили всі зібрані владики східних церков. На Богослуження прийшла численна громада українців, в більшості заробітчан, з різних куточків Чехії.
На завершення Літургії Блаженніший Святослав подякував вірним, за те, що вони, хоч і знаходяться на чужині, не забули про рідну Церкву і про Україну. Запевнив, що Церква пам’ятає про них у своїх молитвах. На кінець заінтонував "Боже Великий Єдиний”, а зібрані в зосередженні продвожили спів цієї патріотичної молитви.
Після Богослуження всі єпископи поїхали на зустріч з архієпископом і латинським митрополитом пражським – Примасом Чехії Домініком кардиналом Дукою (Dominik card. Duka OP).
Опісля обіду почалися чергові робочі засідання, доповіді та дискусії. Місцем зборів цього дня був зал пражської курії латинського обряду, завдяки гостинності примаса. Хочемо також додати, що у зустрічі владик Східних католицьких Церков взяв участь також Єпарх Бучацький - владика Дмитро (Григорак).

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

за матеріалами веб-сторінки Перемисько-Варшавської Архієпархії УГКЦ

 

Другий день Зусрічі Владик Східних Католицьких Церков – Прага https://buchacheparchy.org.ua/ Super User