День пам’яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам’ятний день в Україні, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших земляків. 20 травня, у сквері Скорботи і Надії біля пам’ятника жертвам більшовицького терору 1941 р. в День пам’яті жертв політичних репресій відбулися поминальні заходи на знак вшанування українських патріотів за любов до України.

У мітингу-реквіємі взяв участь Владика Дмитро (Григорак) разом із єпархіальними священиками, місцевою владою, молоддю навчальних закладів міста. Всі не байдужі спільно прийшли до пам’ятника, аби покласти квіти та занести свої молитви за тих, хто боровся за свободу і незалежність України які стали жертвами тоталітарного режиму. Звертаючись до присутніх, Преосвященний Владика зазначив, що ми не маємо жодного права забувати наших справжніх героїв, які полягли за Українську державу, як і колись так і тепер Україна віддає своїх найкращих синів за великий скарб бути вільними.

Також хочемо додати, що до даного заходу долучилися працівники Чортківської установи виконання покарань управління ДПтС україни в Тернопільській області (№ 26). На завершення всі присутні поклали квіти до пам’ятного хреста.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

У Чорткові відбувся мітинг-реквієм в день пам’яті жертв політичних репресій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User