У неділю, 17 травня, біля могили загиблих воїнів УПА на Качуровій горі, що у с. Сосулівка, відзначали Свято Героїв, приурочене 70-ій річниці героїчному бою українських повстанців з у кілька разів переважаючими силами військ НКВС.

В урочистостях взяли участь як представники влади: участь перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Запухляк, народний депутат України Олег Барна, помічник народного депутата Михайло Сташків та ін.; ветерани; учасники АТО; отці із різних конфесій, зокрема УГКЦ та Бучацьку єпархії представляв протосинкел о. Володимир Заболотний; учнівська молодь та мешканці краю.
Отці відслужили поминальну панахиду. Головною думкою, яка лунала цього дня була подяка людям, які віддали своє життя за Україну – це святі люди. Також було вручено вояку УПА, який був станичним у с. Сосулівка Василю Галату фігуру Матері Божої.

У той день присутні мали можливість заслухати патріотичні твори про матір-Україну, мужніх синів і дочок держави, які готові на все заради вільної, незалежної країни. Культурна програма вселяла надію, що сильній Україні бути та віру в світле майбутнє українського народу, – повідомляє прес-служба РДА.
Завершився районний захід виконанням українського гімну «Ще не вмерла Україна» та словами подяки і шани усім, хто долучився до свята, а також частуванням солодких смаколиків дорослих і дітей від місцевих меценатів.

На Качуровій горі вшанували пам’ять полеглих воїнів УПА https://buchacheparchy.org.ua/ Super User