За вікном 21 століття. Людство перебуває на шляху змін. Розвиток новітніх технологій,стрімкий економічний зріст – все це призвело до того,що ми женемося за матеріальними цінностями, славою, визнанням, в цей самий час, забуваючи про духовну поживу нашої душі – Христа.

Саме Він став початком нового життя. Він терпів муки,бичування, ганьбу заради спасіння кожного із нас. Щодня ми знаходимо безліч часу для задоволення свого тіла, але чомусь так важко знайти час для поживи власної душі. У Святому Писанні Ісус неодноразово закликає нас рівнятися до дітей, саме вони мають міцну і непохитну віру у серці.

Під проводом духовного наставника о. Володимира Білінчука у храмі Зіслання Святого Духа, що у смт. Заводське, проводяться численні заходи спрямовані на активне залучення громади до церковного життя та розвиток духовності кожного парафіянина як дорослого, так і маленького. Діти різних вікових груп з'єдналися в єдине ціле задля спільної мети – пізнання і прослави Бога. Традиційними стали різноманітні вечори та свята для дітей і молоді, проводяться нічні чування, читання Хресної дороги, поставлена мультимедійна Хресна дорога, старшокласники школи пробують допомогти малечі пізнавати Бога через інсценізації та ляльковий театр. Діти мали можливість побачити лялькові вистави про Різдво Ісуса, притчі про таланти та про робітників у винограднику, інсценізації «Німа молитва» та «Мрії трьох дерев». Під час підготовки вистав діти мають можливість проявити свої здібності і таланти: пишуть сценарії, виготовляють ляльки, декорації, підбирають музику, співають, грають на музичних інструментах. І разом, спільними зусиллями, з Божою допомогою творять. А також гуртуються як спільнота, стають дружніми, вчаться допомагати один одному та відповідально відноситися до виконання поставлених завдань.

Церква це – Містичне Тіло Христове, а ми, люди, його члени: діти, молодь, дорослі та люди похилого віку, маємо активно діяти в церкві, як єдиний злагоджений організм. Як каже наш Патріарх Блаженніший Святослав, що ми маємо будувати живу парафію, як місце зустрічі з живим Христом. Де Ісус щодня закликає кожного із нас крокувати за Ним, а точніше разом з Ним і віддатися на Його Святу Волю.

Саме тому діти та молодь храму Зіслання Святого Духа, починаючи від маленьких і до старших активно трудяться у Христовому винограднику. Служать Божому Слову, проповідують його в рамках нової євангелізації. Кожного дня плекаючи і прагнучи виростити все нові і нові грона доброти, милосердя, людяності, любові – для спасіння своєї душі і душі ближнього.

 

Ірина Головчинська

 

Христовий виноградник молоді https://buchacheparchy.org.ua/ Super User