3 травня 2015 р.Б. при парохії Свв. Косми і Дам’яна, що в с. Ридодуби відбулося відкриття та освячення монументу загиблим воїнам АТО та «Небесній Сотні».

У спільній молитві взяло участь близько 200 осіб та 4 священики. «Немає більшої любові, як віддати своє життя за друзів своїх. Хлопці, почули цей поклик Христа. Кожен, хто буде проходити повз цю пам’ятку, має схилити свою голову перед героями і занести молитву за них», – виразив о. Андрій Мельник, парох храму та організатор зведення даного пам’ятника.

Окрім освячення монументу проходив також концерт-реквієм у пам’ять загиблих воїнів, у якому взяли участь

Також у концерті-реквієми взяв участь народний депутат Олег Барна: «Прагнення волі окроплено кров’ю. Коли цей знак стоїть при в’їзді в село кожен повинен глянути і пригадати оту велич жертви життя покладеного за нашу волю».

Керуюча справами Чортківської районної ради Тетяна Яблонь закликала до активної участі у ініціативі «Надія не вмирає», написавши слова підтримки для ув'язненої Надії Савченко

На завершення, сільський голова, Огаль Ярослав, висловив слова подяки парохії Свв. Косми і Дам’яна та о. Андрію Мельнику, а також головному меценату Градовому Василю – директору ПАП «Дзвін», за возведення цієї пам’ятки, яка є не тільки пригадуванням про геройський подвиг, але і є окрасою села.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

 

{youtube}R2DyeC9qviE{/youtube}

«Мамо, вибач за чорну хустину за те що віднині будеш сама» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User