10 квітня, в Страсну п'ятницю, на запрошення настоятеля Української Греко-Католицької Церкви смт. Скали-Подільської о. Василя Германюка під керівництвом вчителя християнської етики Скала-Подільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Куньки Ірини Євгенівни та вчителя музичного мистецтва Москавлюк Олесі Миколаївни в місцевому костелі відбулася Хресна дорога в постановці учнів.

Цей захід був проведений для того, щоб нагадати про страждання Ісуса Христа устами дітей. Хресну дорогу провадили читці та співці у супроводі презентації з іконок страждань Ісуса та відповідного звукового супроводу. Відтворені чотирнадцять стацій посприяли глибше зрозуміти задум Спасіння людства через Месію, пройти разом з Ісусом Христом Його Хресний шлях, перейнятися Його тривогами, відчути Його душевний біль, біль тілесних ран.

В подяку за працю прослави Христа парафіяни скромно винагородили гостей в сумі пів-тисячі гривень, які учні першої школи передадуть воїнам в АТО.

У завершальному виступі Ірини Євгенівни прозвучали такі слова: «Тож пам’ятаймо, що ми завжди повинні оспівувати і цілувати дорогоцінні рани Ісуса Христа і своїми устами та щирим серцем приносити Йому, починаючи і закінчуючи свій робочий день, ревну і гарячу молитву. Співаймо Йому славу і поклоніння. Христос Воскрес і Воскресне Україна!»

 

Прес-служба Скали-Подільської УГКЦ

 

Хресна Дорога у смт. Скала-Подільська https://buchacheparchy.org.ua/ Super User