7 квітня, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, перед початком Божественної Літургії, парох о. Василь Германюк у костелі, смт. Скали-Подільської, освятив пасхальні страви для воїнів АТО. Дані пожертви збиралися протягом тижня часу волонтерами, ріднею та благодійниками.

«Пасха є святом духовним – Христовим Воскресінням. Проте, це свято є також благою вісткою. А де як не в родинному колі найприємніше зустріти добру, благу вісту: Христос Воскрес! Тому Пасха є водночас символом єднання у колі сім’ї та родини. Самі через ці страви, кожен, хто спричинився чи то пожертвами, чи своєю працею, єднається із воїнами, які сьогодні захищають нас, наше возвеличення Христа Воскреслого. В свою чергу воїни, можуть відчути себе ближчими до своїх домівок і своїх сімей», - наголосив о. Василь.

Духівник також побажав, щоб разом із Христом прийшов мир у наші оселі. А ми споживаючи освячені пасхальні страви, зуміли відчути духовне єднання зі своїми рідними з нагоди Великодніх свят. Цього ж дня освячене відправили на фронт.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Пасхальні страви для воїнів АТО від парохії смт. Скали-Подільської https://buchacheparchy.org.ua/ Super User