6 квітня у актовій залі Білобожницької ЗОШ I-III ст. відбулася Хресна дорога за український народ: «ЧЕРЕЗ ГОЛГОФУ ДО ВОСКРЕСІННЯ». Підготували її вчитель християнської етики Галичанівською Н. О. та учні 8 класу. 

Це не просто виховний захід, це – своєрідна віртуальна подорож стежками Єрусалиму, де школярі разом зі своїми вчителями, батьками та запрошеними гостями мали нагоду роздумувати над муками і смертю Ісуса Христа. Всі жертвували цю Хресну дорогу за кращу долю для нашої країни, за викорінення зла, насильства і гріха, за любов, радість, мир і порозуміння, за душі тих, хто, повставши проти зла, яке опанувало нашу державу, поклав своє життя в обороні прав, честі й гідності українського народу.

Учні школи відповідально віднеслися до підготовки і проведення цього дійства. Ідучи дорогою Ісуса, вони своїми співстражданнями, жалем і любов’ю допомагали Синові Божому нести хрест та прославляли Його своїм співом і щирою молитвою.

Із повчальним словом до всіх присутніх звернувся о. Мар’ян Лемчук – голова молодіжної комісії Бучацької єпархії УГКЦ, який слушно зауважив, що набожество Хресної дороги завжди Богові миле, а нам дуже помічне.

Тож розпалімо свої серця вдячністю і гарячою любов’ю до Ісуса через духовну співучасть у цьому набожестві до Божого Сина за відкуплення людського роду від гріха і вічної загибелі.

 

Наталія Галичанівська

вчитель християнської етики

Білобожницької ЗОШ I-III ст.

 

Через Голгофу до Воскресіння https://buchacheparchy.org.ua/ Super User