У весняні дні коли вся природа оживає і прагне стати новою, також оживає і людська душа, яка прагне нового ковтка духовного повітря. Школа Християнського Життя та Євангелізації, яка проходила 27-29 березня під гаслом «Не ви мене вибрали, а Я вас вибрав» (Ів.15,16) на парафії Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова. 

Даний формаційний курс став новим подихом не тільки для парафіян храму, але й усіх хто щирим серцем запрагнув познайомитись із живим Богом. Він впроваджує в повноту розуміння християнського життя та готує світських католиків до лідерства в Церкві в широкому розумінні цього слова. Також дозволив почерпнути нові знання та духовно відновитись. Найбільшою радістю для «шкільної спільноти» стали нові учасники, які вперше могли почути про Божу любов та досвідчити її через інших учасників школи, аніматорів, а особливо через благословення Владики Дмитра (Григорака) та духівника школи о. Григорія Канака. Завдяки духовному супроводу Преосвященного Владики та ще чотирьох священників, які служили учасникам, школа була наповнена миром та любов’ю. Найбільшим свідченням школи є ділення своїми переживаннями та враженнями її учасників:

“Школа для мене стала переміною життя і мислення всього за 3 дні. Найперше я усвідомила про те, що є улюбленою донькою Бога, про що раніше навіть не здогадувалася”

Оксана

“Тепер я впевнена, що я не є самотньою, хоча мій рідний батько помер зовсім не давно, в мене Батько який вічно живий і я для Нього є найважливішою”

Марічка

«Не просто знання, а бажання змінити життя на краще — ось результат цієї школи для мене»

Михайло

Також хочемо додати, що 20-22 березня відбулися реколекції Школи Християнського Життя і Євангелізації Святої Марії з Назарету Матері Церкви для ІІ і ІІІ рівнів. Реколекції проходили в приміщенні християнського молодіжного Центру при Церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії. На сесію школи прибули учасники з Тернополя, Львова, Чорткова, с. Сидорів, с. Тарнавки. Школа проходила у теплій, дружній атмосфері.

Також одним з найважливіших пунктів програми були ранкові та вечірні Молитви Прославлення Бога, де в одному дусі молились учасники, служителі та Група Прославлення. Молоді люди, які входять до складу Групи, віддають свій час і таланти, залишивши на час служіння роботу, а хтось і грудне дитятко, щоб послужити Богу. Приємно здивувала нас цікавими стравами кухня кафе «Витанія». Відповідальна на цій сесії за кухню п. Ліда Окуріла урізноманітнила меню рецептами, привезеними із Закарпаття. Щоб провести ці реколекції, свої зусилля доклали 4 священики, 12 служителів (з яких семеро служили всі три дні) та 6 членів Групи Прославлення. Хоча самих учасників було небагато, але вони були огорнуті увагою і мали можливість всі посвідчити про своє життя з Богом, поділитися, як вони переживали ці реколекції. Віримо, що ця сесія Школи пройшла на славу Божу і для нашого збудування!

 

Надія Фартушинська

Організатор "Школи Християнського Життя і Євангелізації"

 

 

«Бог діє системно і регулярно в Церкві, громаді, сформованих спільнотах, але найбільше діє в сім`ї – спільнот https://buchacheparchy.org.ua/ Super User