Представлення міжнародного Руху «Подружні зустрічі» для отців-деканів, а також для мирян, які пізніше теж матимуть змогу організовувати подібні зустрічі на парафіях у Бучацькій єпархії, відбулося 24 березня 2015 р.Б.

Цікаво та доступно про заснування та діяльність даної спільноти  на Україні пояснив голова руху на Україні п. Зеновій Кузимків:

«Рух «Подружні зустрічі» є міжнародною спільнотою, діє у багатьох країнах Європи і світу,а в Україні в УГКЦ його започатковано у 1999 році. Завданням руху є організовувати реколекції, подружні зустрічі, які позитивно впливають на духовне відродження подружжя та допомагають зміцнити відносини, поглибити взаємну любов,покращити взаєморозуміння. На »Подружні зустрічі» приходять люди різного віку, з різним досвідом і різною мірою набожності, з різними почуттями,які пов’язують або розділяють подружжя.

Досвід показує, що на такі реколекції приходять подружжя часом вже повністю розбиті,але після реколекцій  і заново починають будувати свої відносини. А ті, які не мали особливих проблем, стають активними християнами і практикують спільну домашню молитву ,налагоджують ближчий контакт з Церквою.

Також є, так звані, вечори для закоханих, для заручених теж проводяться реколекції 9 днів. Це є фільтр, перед подружжям, після фільтру менше розлучень. Крім цього даний Рух проводить духовні віднови для пар, які є в повторних зв’язках».

Священиче подружжя зі Львова теж поділилося своїми переживаннями від участі у реколекціях. Дружина священика розповіла недавню історію про те, як після похорону молодого бійця, який загинув в АТО, дружина підійшла до священика і сказала:»Отче, Андрія немає, але те, що ми пережили на  реколекціях разом, є поруч зі мною».

Про плoди багаторазових реколекцій у своїй сім’ї розповіло подружжя Чайківських, Богдана та Ольги з Тернополя. Зараз вони очолюють працю в Тернопільсько-Зборівській митрополії УГКЦ і активно займаються реколекціями, прощами,організовують по парафіях Хресні Дороги за участю подружніх пар.

Преосвященний владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький  зобов’язав отців-деканів донести цю вістку про такий реколекційний Рух »Подружні зустрічі» до наших вірних через отців-парохів. А також представив відповідального за організацію реколекцій для подружніх пар в Бучацькій єпархії отця Івана Микитюка (тел.: 0969686513). Владика  заохотив у використовувати авторитет священика для того, щоб підштовхувати подружні пари до участі в таких реколекціях. Крім того, в кожному деканаті єпархії планується зорганізувати центри передподружньої підготовки для допомоги тим, які вступають у сімейне життя.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

Представлення міжнародного Руху «Подружні зустрічі» у Бучацькій єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User