20 березня 2015 р.Б., у с. Джурин, Чортківського району, перепоховали українського воїна, старшого лейтенанта Руслана Коцюка. Його, як невідомого бійця, минулого року, поховали на військовому кладовищі у Запоріжжі, поряд з іншими загиблими у «Іловайському котлі», тіла яких не вдалося встановити. Лише тепер, після ДНК-експертизи, тіло Героя повернули.

О 10 годині біля Катедрального собору Верховних Апостолів Петра і Павла м. Чорткова Владика Дмитро (Григорак) разом із священиками та мирянами, які прийшли віддати шану загиблому герою молились над тілом українського Героя поминальну панахиду. Ця сумна і трагічна подія зібрала на подвір’ї храму і прилеглій до нього вулиці багато людей – бойові побратими, бійці із зони АТО, які перебувають на ротації – хлопці з Джурина, Полівців, інших населених пунктів району, студенти та учні навчальних закладів Чорткова зійшлись, щоб гідно зустріти тіло земляка-героя, якого привезли із Запоріжжя. У рідному селі Руслана Коцюка проводжали в останню путь рідні та односельці. Віддати шану Герою приїхали люди з навколишніх сіл.

«Це подвиг, який є неоціненним, Руслан дійсно є героєм, водночас є знаком, для кожного з нас. Знаком, завдяки якому ми повинні стати на захист своєї сім’ї, своєї землі, свого майбутнього. Кожен несе відповідальність, за те, що відбувається в наш час, тому кожен, на своєму місці, повинен жити так, щоб закінчилась війна, щоб бути героєм», – наголосив Владика Дмитро, у прощальному слові із загиблим воїном.

Хочемо додати, що Руслана мобілізували з Чортківського райвійськкомату до лав Збройних сил України 11 квітня минулого року. Він, як і Денис Громовий з Росохача та Роман Ільяшенко з Чорткова, полеглі в зоні АТО воїни-краяни, воював у складі 51-ї (Волинської) механізованої бригади. Русланові було лише тридцять сім років, вдовою залишилась дружина Іванна, сиротами – двійко дітей.

 

Слава Герою, який віддав своє життя за Україну! Вічна пам’ять!

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

{youtube}Z5EgQoyck9c{/youtube}

У с. Джурин перепоховали Руслана Коцюка, який загинув в “Іловайському котлі” https://buchacheparchy.org.ua/ Super User