27 лютого 2015 року Божого у Чортківській центральні районні лікарні, відбулась Хресна дорогата презентація Великопосної екологічної ініціативи 2015 – «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Даний захід відбувся з ініціативи місцевого капелана о. Павла Вандяка, який запросив представника Бюро УГКЦ з питань екології о диякона Михайла Деревнчука, щоб ознайомити своїх вірних з вченням Католицької Церкви про відповідальність за створіння і про екологічний гріх зокрема.

Диякон Михайло після спільно відслуженої Хресної дороги коротко та доступно представив присутнім позицію Церкви в даному питанні. Базуючись на біблійних текстах, він підвів до того, що в царині збереження Богом створеного світу – природи всі мають бути однозгідними та прикладати всіх зусиль для того, щоб вберегти спільний для усіх нас Дім – Землю від руйнування. Референт також розказав присутнім про Великопосну ініціативу під назвою «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку вже пятий рік поспіль стартує Екобюро.

На завершення зустрічі представник екологічної інституції виразив щиру вдячність за запрошення капелану цієї лікарні о. Павлу Вандяку та  залишив на згадку буклети-путівники «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням» та флаєри про шкоду підпалів рослинності та цвинтарної пластикової атрибутики.

 

Референт Бучацької єпархії Бюро УГКЦ з питань екології

Бучацька єпархія долучилася до Великопосної екологічної ініціативи 2015 – «Екологічне навернення для порятунк https://buchacheparchy.org.ua/ Super User