У п’ятницю, 13 лютого 2015 р.Б. в стінах Тернопільської Вищої Духовної Семінарії ім. Патріарха Й. Сліпого відбулася зустріч семінаристів Бучацької Єпархії УГКЦ з о. Клаусом з Швейцарії та о. Андрієм Лемчуком - синкелом єпархії.

Головною темою зустрічі була ситуація в Україні. Своїми переживаннями поділився о. Клаус говорячи про три рівні війни, зокрема про гібридну війну. «Зараз Україна в стані вагітності, бо народжується Нова Україна – Завтрішня Україна. Ми маємо залишитися чуйними, бо через страждання людина може стати твердою. Для цього потрібна праця. Ми не можемо закриватися в церквах, молитва потрібна та потрібна праця серед людей…є люди, якими керує злість і це є ваша майбутня праця», - о. Клаус.

Дана зустріч була надзвичайно потрібною, у плані ділення досвідом пасторальної праці, студенти мали змогу зачепрнути із життєвого досвіду о. Клауса. Щирість і простота отця вражала, він став нам другом і батьком, дякуємо також о. Андрію Лемчуку, який пострався щоб ця конференція відбулася і був перекладачем. Дякуємо і нашому духовному батьку Владиці Дмитру (Григораку), який посприяв у організації даної зустрічі.

 

Станіслав Б’ялковський

cтудент 7 курсу

Зараз Україна в стані вагітності, бо народжується Нова Україна – Завтрішня Україна, - о. Клаус https://buchacheparchy.org.ua/ Super User