В останні вихідні січня, у Чорткові, в Церкві Непорочного Зачаття, відбулась зимова сесія Школи Християнського Життя і Євангелізації. Привітним сонцем Чортків зустрічав гостей із 22 міст, містечок і сіл Тернопільщини та сусідніх областей. Хтось приїхав на Школу вперше, а хтось- щоб зустріти на ній своїх друзів. Бо дружба ця особлива. Вона об’єднує людей через досвід спільного переживання Бога, присутності Святого Духа і спільних молитов .

На цей раз Школа зібрала біля ста учасників п’ятьох рівнів. Ті, хто побував на ній уперше, мали  можливість в урочистій обстановці запросити Ісуса бути Господом їхнього життя. Були і сльози радості,і зосереджена тиша роздумів.

Також до програми увійшли медитації (роздуми над Словом Божим у тиші), молитви прослави, на яких люди вчились вітати Господа піснями, а також літанійно - вголос своїми словами. Були цікаві конференції, заступницькі молитви, адорація перед  Найсвятішими Тайнами, групки ділення, спільні трапези і навіть привітання іменинника! Однак щодня центральною молитвою була спільна Божественна Літургія.

На одному подиху «Школа» пройшла під натхненням Святого Духа, а інструментами Його були підготовлені аніматори. Школа відбувалась з благословення Владики Кир Димитрія (Григорака). За духовний супровід упродовж трьох днів відповідав о. Григорій Канак. Служити Літургію, сповідати та вести духовні бесіди йому допомагали о. Богдан Шкільницький, о. Михайло Паславський та домініканець – о. Томаш Словінскі. Черги бажаюих потрапити на духовну розмову нагадали перед великодні тижні!

На закінчення учасники свідчили про те, як переживали дію Бога в  час реколекцій та ділились своїми враження. Було багато теплих слів і подяк. Віримо, що і на небі також тішились кожним відкритим серцем!

Отож, до нових зустрічей наприкінці березня! Чекаємо усіх,кого покличе сюди Святий Дух і відпустять обставини!

 

п. Надія Фартушинська

Організатор "Школи Християнського Життя і Євангелізації"

 

{morfeo 371}

Зимова сесія Школи Християнського Життя і Євангелізації https://buchacheparchy.org.ua/ Super User