Українці - сильна і могутня нація. Наші предки пройшли тернистий шлях і вибороли волю і незалежність нашій Батьківщині, і нам водночас. 

Вони залишалися мужніми і сильними до кінця. Кожен народ особливий і кожна нація має свої, особливі, звичаї та традиції. Згадаємо, наприклад, Різдво - світле і тепле свято для дорослих і дітей. Нашим невід'ємним обов'язком є передавати з покоління в покоління радість Божого Народження, щоб не тільки наші діти знали цю веселу новину, а й онуки і правнуки.

Навіть невеличкі містечка України не забувають про святкування Різдва. Молодь Собору Верх. Апп. Петра і Павла у м. Чортків під керівництвом о. Андрія Лемчука та о. Романа Гарасимова вирішили не забувати традиції також. Різдвяні свята вони провели блукаючи з хатинки в хатинку, прославляючи вертепом Новонародженого Господа. Чортківчани були надзвичайно вражені тим, що до їхніх домівок завітали діти, переодягнені у героїв Різдва. Вбогим і багатим ми приносили Добру Новину і звіщали Народження Божого Дитятка. Нас часто запрошували до домівок і пригощали смаколиками. Отриману винагороду поділили, як бабуся Ісуса - св. Анна, на 3 частини. Одну з яких вона давала вбогим, другу - на церкву, а третю - залишала собі. Беручи з неї приклад, ми поступили подібно.

Дозвілля провели, відвідавши живий вертеп у с. Зарваниця та поклонившись святому місцю об'яви Матері Божої. Нашої уваги не оминув і найбільший в Україні вертеп при церкві Св. Ап. Петра в м. Тернопіль. Центром нашого відпочинку був розважальний комплекс "Подоляни" у м. Тернопіль. Ми прагнули підкорити лід на ковзанах, але часто бувало так, що він підкоряв нас.

Отець Роман, як добрий пастир, не залишав нас ні в час колядування, ні в час дозвілля. Наситивши шлуночки, ми пробували себе в боулінгу та більярді. Завершальним віночком розваг, був похід у 5D і 8D кінотеатри. Втомлені, але щасливі ми поверталися з колядою на устах до рідного дому.

Бог подарував нам чудові свята і хороший відпочинок. Завдяки йому, ми провели Різдво у колі сім'ї, молячись за тих, хто день і ніч оберігав наш сон під кулями на Сході.

 

Марія Лиса

Учасник "Різдвяного Вертепу"

 

Отриману винагороду поділили, як бабуся Ісуса - св. Анна, на 3 частини https://buchacheparchy.org.ua/ Super User