19 січня 2015 р.Б. у Катедральному Соборі м. Чорткова, Владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ, відслужив Велике Повечір’я та Архиєрейську Літургію з нагоди свята Богоявлення.

Традиційно розпочалися о 5:30 із Великого Повечір’я з Литією. Після чого розпочалася Божественна Літургія за участі 6 священиків.

«Чи ми розуміємо насправді, чим є хрещення? Кожен з нас бачить навколо себе багато зла. Саме у такі моменти потрібно просити: «Господи, прийди, зміни наше життя, бо ми самі не маємо сили змінити це». Повірте, Господь завжди прийде. У теперішній час ми переживаємо такий вихід. Вихід із темряви. Господь провадить нас, дітей Божих, до світла. Проте, це процес дуже болючий і часто трагічний. Але не тому, що так хоче Бог, але тому, що зло опирається, протестує приходу Ісуса Христа. Господь вже змінив нас, і не покине допоки не завершить своєї справи, допоки не змінить нас цілком. Саме це є хрещення – нове життя у Христі і з Христом», – Владика Дмитро, під час проповіді.

Після Архиєрейської Літургії, відбувся урочистий похід до фігури Матері Божої, де владика Дмитро, разом із парафіяльними священиками УГКЦ, які виконують служіння у м. Чорткові, здійснили освячення Йорданської води. Хочемо нагади, що у 2002 р. злочинці відбили руки фігурі. Сьогодні вона реставрована, проте навіть пам’ятна таблиця нагадує кожному, щоб ми стали руками Матері Божої і чинили добро, залишалися християнами.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

 

Чи ми розуміємо насправді, чим є хрещення? - Владика Дмитро (Григорак) https://buchacheparchy.org.ua/ Super User