18 січня при Катедральному соборі м. Чорткова, Владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ разом із парохом та сотрудниками парохії Верх. Апп. Петра і Павла, відслужив Архієрейську Літургію та здійснив Чин Освячення води.

«Минула 1 тис. років від моменту хрещення на Русі. Що ж змінилося? Що потрібно змінити нам, щоб могти називати себе християнами? Чи ми змогли дійсно поставити Христа у центр нашого життя? Як можна бути настільки лицемірним перед Богом, щоб просити у Нього ласки миру для нас, щоб Він рятував наших дітей, коли ми власноручно вбиваємо їх ще в лоні матері? Як ми можемо просити у Нього справедливості, коли даємо і беремо взятки, коли крадемо? Тому, кайтеся, бо Царство Боже близько. Прошу вас, змінюйтеся, бо Царство прийде, а ми не зможемо ввійти у нього! Саме тому мусимо жити по-Божому, мусимо жити свято, мусимо жити просто нормально», – наголосив Владика Дмитро у проповіді.

Після завершення Літургії, Владика разом з отцями здійснили Чин освячення води, щоб кожен міг розділити цю святу воду із своїми близькими при Святій Вечері. Також, цікавим фактом було те, що розпочався дощ, разом із освяченням води, разом із освяченням він і закінчився. Віримо у те, що сам Господь через даний знак благословив нашу землю миром, у такий нелегкий час.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

 

{youtube}Nr26pTPyQRw{/youtube}

{youtube}O3DekGXwyqg{/youtube}

Минула 1 тис. років від моменту хрещення на Русі. Що ж змінилося? - Владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User