14 січня 2014 р.Б. Церква вшановує пам'ять Св. Василія Великого, саме з цієї нагоди, Владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ, привітав владику Василія (Семенюка) із його іменинами.

Двоє єпископів разом із 13 священиками молилися Архієрейську Літургію, в першу чергу, у наміренні миру та єдності.

«Найперше молимося, за те, щоб більше жодний батько, жодний чоловік чи брат не загинув у зоні АТО. Кожний воїн, який захищає суверенність нашої держави, є дійсно «Цвітом нації», але з іншої сторони Христос говорить нам: Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх (Ів. 15:13). Тому не біймося виконати свій обов’язок», - наголосив Владика Василій.

На завершення Літургії, із словами привітання звернулися отці із Унівського монастиря, ієреї Львівської Архієпархії. Також, свій спів дарув хор, який прибув із Кам'янець-Подільського.

«Немає богослова без молитви, так само немає святого, без праведного життя. Владико Василій, для кожного із нас ви є живим прикладом святості та працьовитості, а також живий свідок справжньої незламної віри, яку принесли для кожного із часів підпілля. Дякуємо, що маємо можливість бути саме у Тернопільській Митрополії, в першу чергу обіцяємо вам синівський послух. Також, пам’ятайте, що здоров’я є даром від Бога, тому від імені курії, духовенства та всіх вірних Бучацької єпархії УГКЦ, бажаємо вам міцного здоров’я для подальшої праці на славу Божу», - звернувся із вітальним словом Владика Дмитро.

Завершилося дійство освяченням води на Чудотворному Джерелі с. Зарваниця.

 

Андрій Шестак

Прес-секретар Бучацької єпархії УГКЦ

 

Спільна Архієрейська Літургія з нагоди іменин Митрополита Василія (Семенюка) https://buchacheparchy.org.ua/ Super User