11 січня 2015 р.Б. Владика Дмитро (Григорак) очолив Архієрейську Літургію з нагоди отримання мощей Св. Шарбеля. 

Отець Роман Дутчак, за проханням владики Дмитра, привіз мощі із Лівану, де перебуває усопше тіло Св. Шарбеля. Разом із єпархом Бучацьким молилося 7 священиків, двоє з яких є ієреями Тернопільсько-Зборівської Архієпархії.

«Для того, щоб Св. Шарбель дарував нам свої ласки, ми повинні максимально уподібнитись йому, як він уподібнився до Христа. Проте, у кожному нашому храмі, перебуває найбільший святитель живий спаситель – Ісус Христос, про це ми завжди повинні пам’ятати. Саме Він дарує всім святим ласки та надзвичайні дари», - наголосив Владика Дмитро ,під час проповіді.

Мощі святого перебуватимуть у храмі постійно, і кожний вірним, матиме можливість приклонитися і просити ласки зцілення від недуг. Раз в місяць здійснюватиметься загальне почитання та благословення мощами Св. Шарбеля.

Цікавим, фактом є також те, що під час Архієрейської Літургії, чудовий спів, всім присутнім у храмі, дарував хор із м. Хмельницького, який діє при парохії Різдва Пресвятої Богородиці, де парохом є о. Іван Данкевич.

Після завершення Божественної Літургії, всі вірні, мали можливість приклонитися перед мощами святого та отримати благословення єлеєм Св. Шарбеля.

 

Андрій Шестак

Прес-секретар Бучацької єпархії УГКЦ

 

 

{youtube}TOl9oXiL5sw{/youtube}

Св. Шарбель назавжди оселився у Прокатедральному соборі м. Бучача https://buchacheparchy.org.ua/ Super User