alt

30 листопада 2014 р.Б. у м. Заліщики святкували ювілей храму Покрову Пресвятої Богородиці (150 років). О 12:00 разом із владикою Дмитром Григораком ЧСВВ молилося 18 священиків, з яких 1 римо-католик.

«Для спасіння ми повинні дотримуватись двох заповідей любові, на яких стоять всі закони і пророки. Потрібно любити безмежно - навіть ворогів. Як же ми можемо любити своїх ворогів? Але Христос помер за кожного, щоб кожен міг спастися! Хтось спитає, чому війна? Але чи ми маємо моральне право говорити про це, якщо самі не хочемо навернутись. Ми самі свідомо вбиваємо наших дітей через аборти. Щоб Бог змінив Україну, кожен українець має змінитись у своєму серці, у своєму житті. Так, ви сьогодні святкуєте Ювілей вашого храму, але повинні пам’ятати, що Церква – це не споруда. Церква повинна бути у вашому серці. Саме церква, як невіста Христа дарує спасіння. Живим храмом є люди, які його наповнюють», - Владика Дмитро.

Після звершення Архиєрейської Літургії, відбулося освячення «Парафіяльного музею» та кімнати-ораторію.

О 17:00 відбулась святкова академія приурочена до Ювілею Храму та річниці "Революції Гідності". Також, відбулась презентація книги Михайла Сопилюка: «Церква Покрови Пресвятої Богородиці в Заліщиках». Не менш важливим фактом було і те, що парох храму о. Іван Сендзюк, разом з церковним братством та за підтримки держевних структур, організував не тільки дану академію, але і «Виставку-продаж», своєрідний аукціон, кошти з якого будуть передані для потреб воїнів АТО.

О 20:00 розпочався молитовний хід вулицями м. Заліщики.

 

Просимо підписуватись на нашу сторінку Facebook, для отримання найновішої інформації із сайту Бучацької єпархії УГКЦ

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

 

{youtube}2r499VGJrRA{/youtube}

Живим храмом є люди, які його наповнюють, - Владика Дмитро Григорак ЧСВВ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User