У Марійському центрі  в Зарваниці, під час Всеукраїнської прощі, Владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацький, відкрив конференцію, присвячену родинам, в суботу 19 липня 2014р.Б.

У своєму зверненні владика  Дмитро звернув увагу на фундаментальні засади української християнської родини в теперішній час. А також наголосив:

«Дуже важливо, щоб об’єднані в одну родину, ми молилися за Україну,  як за велику духовну родину.  Наші молоді хлопці захищають собою нашу Батьківщину. Ми також збираємо кошти для закупівлі бронежилетів, все це дуже потрібно…  Але, найбільшими захистом є молитва матері і батька за своїх дітей.

Це є найкращий і наймогутніший засіб у всі часи! Молімся за наші родини, щоб вони   були по - справжньому християнськими і по- справжньому українськими. Щоб той  цемент, який  нас єднав, ніколи не вивітрювався з наших душ, тобто,  щоб була жива віра в живого Бога. Щоб  була сильною родина, а отже сильною Церква і сильною Держава.

Також  цікавими доповідями, відносно теми про родину, побудованими на творах митрополита А.Шептицького, та мистецькими номерами була представлена кожна єпархія  УГКЦ.

Прес-служба Бучацької єпархії

«Молімся за наші родини, щоб вони були по - справжньому християнськими, і по - справжньому українськими», - https://buchacheparchy.org.ua/ Super User