Молодіжний молитовний Майдан» – саме таку назву одержала нічна програма, яка чекає молодих паломників Всеукраїнської прощі до Зарваниці проти ночі на 20 липня. Організатори підготували концерт, однак цього року, зважаючи на ситуацію в України, він буде не розважальним, а духовно-патріотичним.

Організатори просять молодь взяти із собою синьо-жовтий стяг.

«Концепція "Молодіжного молитовного Майдану" на Співочому полі Зарваниці побудована так, щоб донести до молоді потребу молитви за Україну в часі війни, − розповідає співорганізатор заходу Роман Демуш. – Головна думка: в Бозі - наше спасіння, справжня радість й умиротворення».

Роман зазначив, що цим твердженням організатори не мають на меті «абстрагувати молодіжне середовище від реальності, в якій живемо, тобто воєнних дій, однак і не хочемо "заганяти" молодь у ще більшу депресію». «Молодь потребує радості в Господі, а радість у Ньому можлива, коли віримо, що Він є Спасителем і нашим Відкупителем», − наголосив Роман Демуш.

Нічна програма передбачає: духовні пісні «Молитовного Майдану» представлять виконавці, що пройшли попередній відбір, зокрема гурт «Глорія» (м. Тернопіль), гурт «Елегія» (м. Тернопіль), «Молода Просвіта» (м. Бурштин), Ірина Галущак (с. Завалів Підгаєцький р-н), гурт «Глорія» (Івано-Франківська духовна семінарія); відтак свідчення про тих, хто «засуджений людьми, але помилуваний Богом» дасть в’язничний капелан та відповідальний за душпастирство ув’язнених в УГКЦ о. Констянтин Пантелей; далі концертно-патріотична програма від гурту «Тріода»; опісля духовно-молитовна програма від молодіжного християнського гурту «Кана».

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Гурти «Тріода» і «Кана» заспівають на «Молитовному Майдані» в Зарваниці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User