Відбулися реколекції для дружин священиків Бучацької єпархії в с.Нирків, урочище Червоне, 14-15 липня 2014 р.Б.

Темою цьогорічних реколекцій була  «Віра».

Реколектант о.Євген Станішевський, на науках  про віру, спонукав  ще раз переосмислити гідність покликання дружини священика, як помічниці у служінні, долаючи різні випробування та перешкоди.

За словами о.Євгена: »Віра - це бачення Бога саме у тому житті, яке Він нам дає. Віра іде від слухання Євангелія, а Євангеліє несе вістку спасіння. Християнином є той, який приймає повноту Євангельської звістки».

Слід зауважити, що на реколекції о.Євген приїхав з дружиною, і, як висловлюється п.Анна Стасюк, організатор реколекцій: »Для нас це було прикладом священичої сім"ї. Св.Літургія, Сповідь, духовні науки, молитва залишили нам мир, спокій та пережиття Бога у наших серцях».

На завершиння реколекцій прибув владика Дмитро (Григорак), ЧСВВ, який, як ніхто інший, бачить потребу у спілкуванні і завжди сприяє у таких заходах.

Уділяючи своє архиєрейське  благословення, владика побажав  дружинам священиків надалі залишатися вірними у служінні Церкві та частіше зустрічатися на реколекціях,творячи  духовну спільноту Бучацької єпархії УГКЦ.

Приклад священичої сім’ї на реколекціях для дружин священиків в Бучацькій єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User