Святу Літургію на храмове свято в катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м.Чорткові 12 липня 2014р.Б. очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні єпарха Бучацького Дмитра (Григорака), а також за участі великої кількості духовенства та вірних Бучацької єпархії.

У своєму пастирському слові митрополит, порівнюючи покликання Петра і Павла, заохочував молодь прислухатися до голосу Ісуса, який не перестає кликати йти за Ним. Також звернув увагу на жертовність батьків, які є християнами і мають добре розуміти і підтримувати своїх дітей, якщо їх Господь кличе до богопосвяченого життя.

Крім того митрополит  зауважив важливу тему, яка болить  тепер кожного українця, у нелегкий для нашої Батьківщини  час і заохочував ще більше молитися  за Україну та любити її мову, народ і традиції.

Вкінці митрополит запросив присутніх на прощу до Марійського центру, до Зарваниці, яка відбудеться 17-20 липня і буде «переломним моментом в теперішній час і великою спільною молитвою за Україну»

Після святої Літургії парафіяни храму приготували для всіх   святковий стіл і запросили всіх на спільне «Агапе». Також вірні та гості мали можливість переглянути виставку картин, які творилися під час Майдану у Києві.

«Господь і сьогодні не перестає кликати молодь йти за Ним»,- архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівськ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User