Вже стало  доброю традицією для єпарха Бучацького, владики Дмитра (Григорака),ЧСВВ, у Страсну п’ятницю відвідувати  Божий гріб у ближніх парафіях єпархії.

Як вважає владикаДмитро: »Це дуже добра нагода помолитися разом з вірними. Приходиш і молишся разом з ними без особливого приготування і уваги, як зазвичай буває, коли єпископ приїжджає на парафію. Десь стирається дистанція. Люди також мають можливість ближче підійти до свого пастиря, попросити благословення, поспілкуватися. А часом сказати наболіле у невимушених  обставинах. Та найбільше –це молитва. Тиша у якій Господь промовляє…

Це така своєрідна молитовна візитація, також спілкування з отцями, які теж біля плащаниці чувають зі своїми вірними,моляться. Вони свідчать і ділом, і словом, який має бути сьогодні священик, а він має бути там, де його паства.

Також зауважую, як чудово наші вірні оздоблюють квітами плащаницю нашого Господа. В кожному місці інша і всюди гарно. Це говорить про креативність українців, їхню щирість та глибоку пошану до Христової Церкви. Діти, молодь біля Божого гробу,  які чувають, чергуючись цілу ніч, теж вміло виховуються під мудрим проводом своїх   батьків. Ці традиції потрібно плекати, адже завдяки практикуванню  добрих християнських традицій, наш народ зберіг віру».

Молитовна візитація Владики Дмитра(Григорака),ЧСВВ до Божого гробу https://buchacheparchy.org.ua/ Super User