Реколекції при катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м.Чорткові проходили з 16 по 18 березня  2014 р. Б.  Науки, які проводив о. Василь Брона з Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, були спрямовані на приготування до величного свята Воскресіння Христового та поглиблення знань про Таїнство Покаяння.

На одній з наук о. Василь говорив: « Нам дано безцінний дар мови, дарований Богом. Завданням кожної людини є зберегти її чистою, милозвучною, не забруднювати її поганими словами, прокльонами, обмовами. Наше слово має велику силу, яке може зашкодити здоров’ю наших ближніх. За все, що  ми говоримо, будемо відповідати перед Богом, тому дуже важливо є думати про те, що ми скажемо».

Невід’ємним обов’язком кожного християнина є просити в Бога пробачення за зроблені ним погані вчинки, гріхи. Реколектант  наголошував: «Гріх – це стан, який людина любить і в якому їй подобається перебувати. Але Бог є добрим і люблячим батьком, який прощає всі гріхи, якими б вони тяжкими не були. Проте, для цього нам потрібно навчитися щиро каятися. Кожного разу приступати до Тайни Сповіді так, як би це було перший і останній раз. Будучи щирими з нашим Небесним Отцем, ми зможемо відчути і прийняти Божу благодать».

 Всі сказані науки дали можливість призадуматись над своїм життям, особливо над тим, наскільки наше серце є відкритим, коли ми приступаємо до Сповіді.

На завершення о. Василь порадував парафіян чудовими піснями, під гітару, у власному виконанні. Присутні захоплено слухали духовні пісні, які наповнювали їхні серця Божою ласкою. Отець побажав, щоб наша Церква стала життям кожного з нас, як оспівується у його пісні: «Церква моя – моє життя».

«Кожного разу приступати до Тайни Сповіді так, як би це було перший і останній раз»,-о.В.Брона на реколеціях https://buchacheparchy.org.ua/ Super User