Преосвященний владика Дмитро (Григорак),ЧСВВ, єпарх Бучацький, духовенство Бучацької єпархії та представники інших конфесій разом молилися панахиду в м. Чорткові біля пам’ятника Т.Шевченка, за героїв євромайдану, які  загинули в останніх  подіях за Україну.

Владика Дмитро, у зверненні до присутніх, заохочував до  стриманості, миру та  порозуміння щодо останніх подій у державі. »Тут ми можемо внести  свою лепту, найбільше молитвою. Молитва залізо ломить, молитва перемінює людське серце. Нічого важнішого нема, як молитва. Є ще така практика, як піст і побажання для тих, хто може, -  постити на хлібі і воді. Важливо,щоб ці непорозуміння припинилися не просто так, а на славу Божу, щоб припинилися насильство  та репресії. Хай в цих подіях прославиться Господь і запанує Божий мир».

Опісля о.В.Заболотний, генеральний вікарій, зачитав звернення  Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди Дня Соборності України.

Єпарх Бучацький, владика Дмитро(Григорак): »Можемо внести свою лепту, найбільше молитвою» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User