Під час Божественної Літургії  у катедральному Соборі Верховних Апостолі Петра І Павла  м.Чорткова на свято Богоявлення Господьного, 19 січня 2014 року, єпарх Бучацький, владика Дмитро (Григорак) у своїй промові  звернувся до вірних: » Дорогі брати і сестри! Бог явився людям в цій події, як єдність трьох Божих Осіб. У Різдві Господь стався людиною, а у Хрещенні наш Господь, безгрішний, став поряд з нами. Хотів бути ще ближче до людського роду, до кожного із нас».

Також преосвященний  владика  Дмитро вияснював важливість участі кожного християнина у житті Пресвятої Трійці:»

Через Христове Хрещення ми входимо в спільноту Божих Осіб. Господь хоче, щоб ми були учасниками життя Пресвятої Тройці. Це є глибоке Таїнство, ми до кінця не в силі зрозуміти, але так стається при нашому Хрещенні».

Після Святої Літургії  всі греко-католицькі громади м.Чорткова, за давньою традицією, зустрілися біля фігури Матері Божої Люрдської, в центрі міста,  де відбулося Велике Водосвяття.

Опісля, владика Дмитро разом з мирянами молилися за кращу долю для України та Боже благословення,  а також владика запросив на молитву за єдність,яка тривала від 18 00 год. у катедральному Соборі Верховних Апостолі Петра І Павла.

Спільне Водосвяття у м. Чорткові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User