Кажуть люди, що як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. Чому б не почати новий рік свого життя із Божого благословення? У жителів м. Чорткова є шанс провести перші хвилини Нового 2013 року у молитві-благанні за отримання Божих ласк у наступаючому році за таким розпорядком:

23.00 год. - Божественна Літургія у Соборі св. апп. Петра і Павла;

00.00 год. - Молитва-гімн св. Амвросія Медіоланського "Тебе Бога хвалимо", після якого товариство "Обнова" запрошує молодь продожити святкування Нового року у приміщенні Єпархіального управління у спільних піснях, іграх, конкурсах, спрямованих на те, щоб новорічна ніч стала справді незабутньою і християнською.

«…в ньому бо ті, що звіздам служили,
від звізди навчилися поклонятися Тобі – Сонцю правди,
і пізнавати Тебе – Схід з висоти…»

Тропар Різдва

Високопреосвященним і Преосвященним Архиєпископамта Митрополитам,
боголюбивим єпископам, всечесному духовенству, преподобному монашеству,
возлюбленим братам і сестрам, в Україні та на поселеннях у світі сущим

Дорогі в Христі!

У цей святковий і радісний день Різдва Христового засилаю всім вам найщиріші вітання з нагоди цього великого празника християнської віри. Різдво – це день, коли вічний і невидимий Бог зволив увійти в людське життя як новонародженеДитя. Різдво – це час, коли могутній та незбагненнийУседержитель, котрий тримає у своїх руках життя і долю всього, що існує, Сам зволив віддати себе людині, покластися в обійми своєї дівственної Матері та шукати захисту вЇї обручника Йосифа. Різдво – це святкова хвилина, коли самотня сучасна людина відчуває трепет невимовної Божої близькості та уваги до себе, коли небо і земля, ангели й люди, небесні світила та земні звірята збираються в єдину родину довкола вифлеємських ясел, в яких сьогодні спочиває новонароджений Цар віків, та радісно співають: «Славімо Його!»

Всесвітліші, Всечесні та Преподобні отці, Преподобні брати і сестри,
Дорогі у Христі брати і сестри Тернопільсько-Зборівської архиєпархіальної та митрополичої спільноти

Христос Рождається!

«Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: Сьогодні народився вам у місті Давидовім Спаситель, він же Христос Господь. І ось вам знак: знайдете дитя сповите, що лежатиме в яслах». (Лк. 2, 11-12)

Щаслива та радісна вістка сьогодні наповнює вселену, заохочує переступити через усяку тривогу, страх та розпач:

«Возвеселімся всі разом нині:Христос родився в бідній яскині! посліднім віком став чоловіком».

Народився Спаситель, щоб примирити людину з Богом та через дар віри повернути нас до блаженного, впевненого вічного життя. «Бог предвічний народився, прийшов десь із небес, щоб спасти люд свій весь і утішився.

Всесвітлішим і Високопреподобним Отцям, Преподобним монахам і монахиням, дорогим Братам і Сестрам!
Христос Рождається!

«Народ, що в пітьмі ходить,побачив світло велике;
над тими, що живуть у смертній тіні, світло засяяло»
(Іс. 9,1).

Апостол і євангелист Іван у першій главі свого Євангелія написав: «Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було ­– Бог… У Ньому було життя, і життя було – світло людей. І світло світить у темряві, і не пойняла його темрява… Справжнє то було світло – те, що просвітлює кожну людину. Воно прийшло у цей світ».

Сьогодні ми святкуємо Різдво Христове – цю унікальну і виняткову по важливості подію, яка сталася колись в історії. Прихід Господа – це прихід вічного Світла. Господь Ісус Христос – вічне Слово Отця, Споконвічне Світло, правдивий Бог і правдива людина, прийшов до людей, щоб розвіяти темряву.

24 грудня 2012 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, в реколекційному центрі Львівської архиєпархії, що в Брюховичах на Львівщині, зустрівся із представниками Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества та із настоятелями і настоятельками греко-католицьких монаших чинів і згромаджень. Таку традиційну зустріч наприкінці року  Глави УГКЦ із ченцями започаткував Блаженніший Любомир (Гузар) для того, щоб спільно підсумувати прожитий рік і визначити напрями дальшого розвитку монаших спільнот.

Вечір пам’яті ісповідників віри УГКЦ:патріарха Йосипа Сліпого, Блаженного свщмч.єпископа Григорія Хомишина, єпископа Якова Тимчука, ЧСВВ відбувся в Будинку культури ім.Катерини Рубчакової 23 грудня 2012р.Б.в м. Чорткові.